субота, 2 квітня 2022 р.

ЯК НАВЧАЄМОСЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ: ЧЕКЛИСТ УЧИТЕЛЯ НА ДИСТАНЦІЇ.


  

З 28  березня у закладах нашого міста відновлено начальний процес. У Краматорські        українській гімназії також поновлено навчально-виховний процес.  Зрозуміло, що під час війни у звичному режимі  робити це непросто, але ми знаємо, як зараз важливо навчатися та  вносити елементи такого звичного для нас у мирному житті процесу, як навчання. Ми завжди важко переносимо невизначеність. Особливо якщо вона пов'язана із небезпекою. У стані невизначеності мозок починає працювати в режимі стресу і стає важко ухвалювати рішення. Незважаючи на те, що невизначеність зараз є частиною нашого життя, деякі речі зробити можна і варто. Дотримуватися  рутини –  одна із них.  Щоденні звичайні процедури  допоможуть утримати почуття стабільності. Ми будемо робити це  відповідально та наполегливо, щоб потім, після перемоги, відбудовувати, відновлювати, налагоджувати наше  нове життя.

Війна  стала серйозним викликом для родин з дітьми: частина  вимушено виїхала, частина – облаштувала  безпечні місця в нашому рідному місті. У будь-якому випадку  ми   будемо налагоджувати  звязок з кожним учнем, де б ви зараз не були. Для цього ми використовуємо звичні для нас інструменти,  у тому числі й єдину електронну  освітню  платформу «Нові знання».

Чинне законодавство не встановлює жодних територіальних обмежень щодо робочого місця  в умовах дистанційної роботи. Отже, педагогічні працівники нашого закладу з використанням дистанційних технологій будуть здійснювати педагогічну діяльність.

Тож тримаймо стрій! Разом ми – сила.

     Шановні батьки, діти! Ви також можете використовувати можливості  платформи   Всеукраїнська школа онлайн

Зараз на платформі викладено вже 2200 уроків і тестів за шкільною програмою. Окремою перевагою є наявність віртуального класу, де вчитель може відслідковувати прогрес учнів та запрошувати їх до навчання. Це ідеальний варіант для дітей, які зараз можуть перебувати у різних куточках України.

Платформа безкоштовна та доступна 24/7 як в Україні, так і за кордоном. Як правильно організувати таке навчання (методичні рекомендації для вчителів) можна переглянути тут: https://lms.e-school.net.ua/guide.

Щоб зробити навчання ще доступнішим, кожен учень і вчитель зможуть завантажити на свій смартфон чи планшет мобільний додаток «Всеукраїнська школа онлайн». Тож користуючись ВШО в мобільному додатку, учні суттєво оптимізують трафік мобільного інтернету. Ще один плюс додатка ВШО — зручний інтерфейс.

Також можна завантажувати і надсилати учням на мейл чи у Viber матеріали для самопідготовки просто з платформи ВШО. Ці матеріали ви можете опрацьовувати разом з учнями на відеоконференціях через Zoom чи Google Meet.

Можна долучитися до ініціативи ГО «Смарт Освіта». Викладачі з усієї України проводять безкоштовні уроки для учнів різного віку. Головна їхня перевага — інтерактивність. Тут учні пишуть казки, вивчають комп’ютерні ігри та розглядають сузір’я. Кожен урок — абсолютно унікальний, а їхній розклад можна переглянути за посиланням.

Ще одну можливість реалізовують у UK College of English. Тут англомовні іноземні волонтери поліпшують англійську українських дітей, щоб після війни вони мали рівні можливості із закордонними однолітками. Уроки проходять у zoom, а дізнатися більше можна тут.

Для найменших: казки та аудіоісторії

Видавництво Старого Лева анонсувало безкоштовний доступ до казок за посиланням. Також компанія відкрила доступ до десятків відео, де свої твори читають улюблені дитячі письменники

Немає коментарів:

Дописати коментар