середу, 12 червня 2019 р.

СВЯТО ТАЛАНТУ. ІНТЕЛЕКТУ. ТВОРЧОСТІ.


Предметні олімпіади — це особливе випробування, яке не просто тестує знання учнів, а й гартує їхню зібраність та самостійність, лідерські якості. Змагання, виступи, конференції, творчі конкурси, олімпіади, захист наукових робіт!!! Скільки сил та праці? Перемога  окрилює. Поразка дає можливість переосмислити підходи до підготовки, загартовує, дає поштовх рухатися уперед.

Скільки поразок було на шляху до перемог? Скільки годин, тижнів, місяців та років наполегливої праці дітей та їх наставників криється за лаштунками  довгоочікуваниого рузультату? Кожною перемогою учнів Краматорської української гімназії, якими поповнюється  гімназійна скарбничка кожного року, пишаємося.

12 червня 2019 року відбулася церемонія нагородження переможців ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів,  ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, творчих конкурсів за підтримки Міністерства культури України та їх наставників. Переможців прийшли привітати почесні гості: Куць О.І., голова Донецької облдержадміністрації,Стокоз І.С.,заступник голови ОДА, Сідашева Т. В., в.о. директора департаменту освіти і науки.
Куць О.І. звернувся до присутніх зі словами подяки та побажаннями натхнення та наснаги до нових звершень, вручив переможцям цінні подарунки.
 Хочу нагадати, що у  2018-2019 навчальному році 916 учнів на рівні області взяли участь у предметних олімпіадах. На всеукраїнському рівні 42 учні з Донеччини отримали призові місця: 4 здобули диплом першого ступеня, 9 - другого і 29 - третього ступеня.
З гордістю хочеться зазначити, що серед  4-х учнів Донеччини, які здобули перемогу першого ступеню є учениця Краматорської української гімназії Боклаг Олеся,яка посіла І м. на  всеукраїнському рівні предметної олімпіади з української мови та літератури.(наставник Сезько Т.А.)
Олесі була надана честь виступати перед святковим зібранням. Гімназистка звернулася до присутніх зі словами:
Вельмишановна громадо.
    Дякую долі, що дала мені змогу сьогодні стояти перед Вами. І це завдяки наполегливій праці дружної команди педагогів-наставників, великій любові до українського слова, бажання піднести його на найвищий рівень, перемозі на Всеукраїнській предметній олімпіаді з української мови та літератури.
      Я, учениця 8 класу Краматорської української гімназії, представляла у складі команди рідну Донеччину на рівні України та мала змогу довести, що Донеччина — це Україна, що на моїй рідній землі шанують українську мову, розвивають її, говорять нею. Незабутні враження від подорожі до м. Кропивницького, де  цього року відбувався всеукраїнський етап  предметної олімпіади. Нові враження, нові знайомства, нові обрії відкрито.
     Я — щаслива дитина, бо маю дружну родину, змогу навчатися в одному з найкращих закладів Донецької області, маю гарних наставників. Тішуся з того, що мій учитель для мене не лише джерело знань, а помічник, друг, який супроводжує у процесі пізнання й досліджує світ разом зі мною.
    Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але я впевнена, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. З гідністю й шаною усвідомлюю велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.
      На думку спадають слова Марії Склодовської-Кюрі: «Важливо вірити, що талант нам дається не просто так – і що за будь-яку ціну його потрібно для чогось використовувати». Тож буду використовувати свої знання та сили  на славу рідного міста, Донеччини, України. Бажаю всім присутнім утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців!
     Тож свято «Таланту, інтелекту, творчості» добігло кінця. А перед гімназистами та їх наставниками  відкрито нові вершини, які ще треба підкорити.