середу, 18 березня 2020 р.

ОРГАНІЗАЦІЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ


Через загрозу поширення коронавірусу з метою організації та проведення занять, а також забезпечення неперервності навчального процесу в період карантину проводяться  заняття в режимі дистанційної підтримки освітнього процесу.

Дистанційне навчання — це форма навчання з використанням комп’ютерних і телекомунікаційних технологій, які забезпечують інтерактивну взаємодію викладачів та учнів на різних етапах навчання, а також самостійну роботу з матеріалами інформаційної мережі.

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! 
СКОРИСТАЙТЕСЯ ІНСТРУМЕНТАМИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ. 


Інструменти дистанційного навчання
1.     Сервіси Google:
1.1    Google Classroom (https://classroom.google.com/) - дозволяє створювати клас, у якому можна розміщувати уроки, тести тощо (учні повинні мати обліковий запис gmail.com).
1.2     Google-диск (https://drive.google.com/) - для розміщення матеріалів до уроків (документи, презентації, таблиці тощо) за посиланням, яке можна розмістити на сайті школи, блозі. фесбуці тощо.
1.3    Google-форми (https://www.google.com/fomis/about/) - для проведення опитування та тестування.
1.4    Blogger (blogger.com) - для розміщення матеріалів до уроків та новин.
1.5    Відеозустрічі Google Meet (https://meet.google.com/) - для організації вебінарів, онлайн- уроків у режимі реального часу.
1.6     Youtube (https://www.youtube.com/) - для проведення онлайн-трансляцій та створення відеоуроків.
2.     Facebook (https://www.facebook.com/- дозволяє створювати сторінки закладів освіти та розміщувати матеріали до уроків.
3.      Skype - для організації відеозв'язку та онлайн-уроків.
4.     Gnomio (https://www.gnomio.com/) - сервіс для створення платформи дистанційного навчання в школі, системи керування навчанням Moodle (безкоштовно).
5.     Online Test Pad (https://onlinetestpad.com/ua) - інструмент для створення тестів онлайн.
6.    Learningapps (https://learningapps.org/) - кейс різноманітних інтерактивних вправ для використання при створенні online-уроків.
7.     Online-система дистанційної підтримки навчання у школах, ліцеях та гімназіях України (https://disted.edu.vn.ua/) - готові матеріали для уроків.
8.    10minclass.com (http://www. 10minclass.com/) - готові відеоуроки для використання
9.             Електронні версії підручників (https://pidruchnyk.com.uahttps://imzo.gov.ua/pidruchniki/elektronni-versiyi-pidruchnikiv/).

Стосовно конкурсу «Колосок» :

 Посилання на мобільний додаток "КОЛОСОК конкурс. Підготовка до конкурсу":
Його також можна завантажити у Play Market за пошуковими словами: "конкурс колосок".
Це не лише підготовка до конкурсу, але і навчальний продукт, який зараз під час карантину дуже актуальний для дитини вдома.


Шановні учасники ЗНО 2020!
Час готуватися до ЗНО 2020 року. 
Кожен зареєстрований учасник має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів.
До вашої уваги програмні вимоги та характеристики сертифікаційних робіт із предметів зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року. Дізнайтеся скільки завдань у тесті, скільки часу відводиться на його виконання, як оцінюються завдання тесту, якою є схема оцінювання завдань відкритої форми за предметами ЗНО: Українська мова і літератураМатематикаІсторія УкраїниІноземні мови (англійськанімецькафранцузькаіспанська)БіологіяГеографіяФізикаХімія. Також на сайті – Українського центру оцінювання якості освіти  розміщено вичерпну інформація про перебіг ЗНО минулих років. Наприклад, ЗНО 2019 року. Бажаєте – роздрукуйте зошит, попрацюйте у ньому, перевірте себе за правильними відповідями, скористайтеся таблицями переведення тестових балів у 12-бальну та 200-бальну шкалу. Пам’ятайте, ці таблиці у 2020 році будуть розроблені та оприлюднені лише після оголошення результату з певного предмету, і можуть виглядати інакше.
Якщо у 2020 році ви плануєте вступ до закладів вищої освіти, то:
По-перше. Вже час визначитися з напрямками підготовки та спеціальністю, яку Ви вирішили обрати для своєї майбутньої професії. Скористайтеся інформацією з інформаційної системи «Конкурс» . Всього за одним посиланням зібрана інформація про всі заклади вищої освіти України з переліком спеціальностей, ліцензованим обсягом прийому, з якими балами ЗНО та середнім балом атестата вступали до закладу при вступі 2019 року. Аналізуйте цей масив інформації!
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
1.      http://testportal.gov.ua/zno-2020– програмні вимоги та характеристики сертифікаційних робіт, критерії власного висловлювання, правильні відповіді, таблиці переводу тестових балів, т.і.
2.      http://lv.testportal.gov.ua:8080/– тренувальне он-лайн тестування на сайті Львівського РЦОЯО (переваги- тренування за темами)
3.      http://zno.osvita.ua/– тести ЗНО минулих років онлайн, перевага – можливість одразу почитати коментар: тема, правило, правильна відповідь.
4.      http://testportal.gov.ua/ukrmova/ – схема оцінювання власного висловлювання з української мови і літератури
5.      http://testportal.gov.ua/eng/ – схема оцінювання власного висловлювання з англійської мови
6.      http://osvita.ua/test/training/ukr-mova/51233/– он-лайн посібник для підготовки до власного висловлювання з української мови
7.      http://www.lvtest.org.ua/index.php/pidhotovka–do–testiv – тренінг on-line . – Перелік пам’яток архітектури та образотворчого мистецтва, які містить програма ЗНО з історії України
8.      http://www.lvtest.org.ua/index.php/pidhotovka–do–testiv – тренінг on-line . – Історичні персоналії для візуального розпізнавання
9.      http://lv.testportal.gov.ua:82/traneeHistory/edusite/maps.html – тренажер з історії України «Карти (мапи)» з коментарем до кожного завдання 
10.  https://pedpresa.ua/161892-kino–dopomozhut–zasvoyity–shkilnu–programu–z–ukrayinskoyi–literatury.html – екранізовані твори, що допоможуть засвоїти програму з української літератури
11.  https://znoclub.com/mova–ta–literatura/883-ekranizovani–tvori–z–ukrajinskoji–literaturi–za–programoyu–zno.html – екранізовані твори, що допоможуть засвоїти програму з української літератури
Запрошуємо приєднатися 
у соціальній мережі Іnstagram –https://www.instagram.com/ZNO_DON/
та на youtube каналі ДРЦОЯО – https://www.youtube.com/user/DonetskiyRCOKO
СТЕЖТЕ  за новинами 

http://testportal.gov.ua/zno-2020-2

Готуємося до ЗНО онлайн за посиланням.