вівторок, 22 грудня 2015 р.

Всеукраїнський проект «Це – наше і це – твоє!»

Всеукраїнський проект
 «Це – наше і
це – твоє!»
   З метою ознайомлення учнів 2–4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів з історією рідного краю та усвідомлення її як невід’ємної частини загальної історії України, формування патріотизму та почуття гордості за свою країну, Міністерством освіти і науки України та телеканалом ПЛЮСПЛЮС протягом жовтня-грудня 2015 року реалізовувався  Всеукраїнський проект «Це – наше і це – твоє!».
 Із завзятістю учні Краматорської української гімназії узяли у ньому участь. Цікаві повчальні історії створили  молодші  гімназисти. Чудові ілюстрації супроводжували їх розповіді. Роботу, яку було обрано та надіслано до м.Києва представили учні 2-а класу (класний керівник Волченко Тетяна Анатоліївна), а малюнки, які  доповнили загальну картину,  надали учні 2-б класу (класний керівник Кролівець Наталія Миколаївна).
Розповідь про родзинку Донецької області Великоанадальський ліс компетентним журі було визначено як таку, що може бути основою нового мультфільму. Великоанадо́льський ліс — лісовий заказник державного значення площею 2 543 га., найбільший штучний ліс в Україні, який знаходиться у Донецькій області. Закладений у 1834–1845 роках випускником Санкт-Петербурзького лісового інституту, поручиком Корпуса лісничих В. Граффом, який першим довів можливість створення штучних лісів у голому безводому степу
Нам, українцям, є чим пишатись. «Це наше і це твоє» -- це коротенькі мультфільми, які розповідають про цікаві факти про нашу країну: географічні особливості, визначні досягнення, оригінальні винаходи...

Тож вітаємо переможців, учнів 2-х класів та їх класних керівників Волченко Т.А.та Кролівець Н.М.  і
Сезько Олександру - 2-а кл.
Аліну Кривошеєву -2-б кл.
Ярослава Солошенка – 2-б кл.
Нікіту Лавренюка -2-б
Вероніку Чернушенко- 2-б
Олександра Котлярова- 2-б
Олексія Леончикова-2-б


Хай це буде лише початок знайомства із історією, традиціями, побутом, винаходами  та винахідниками, які відому у всьому світі.

Всеукраїнський проект
«Це – наше і
це – твоє!»