пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Участь заступників директора Краматорської української гімназії  у семінарі «Сучасні виклики в Україні
та проблема солідарності в українському суспільстві»




    Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти  спільно з Конгресом національних громад України 17-18 лютого 2016 року проводив методичний семінар-тренінг для вчителів Донеччини «Сучасні виклики в Україні та проблема солідарності в українському суспільстві» у рамках проекту «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення».
    У програму  семінару було включено цікаві, актуальні теми: «Ідентичність та формування толерантності», «Методика формування толерантності», «Школа як безпечний простір для дітей з різними ідентичностями».
     Заступники директора Краматорської української гімназії Сезько Т.А., Александрова В.А. додали у свою методичну скриньку знання щодо сучасних підходів до профілактики емоційного вигорання педагогів.
     Зацікавила виставка, яка мала символічну назву «Разом». Разом схід та захід, південь та північ, разом громадяни України різних національностей; разом українці різних релігійних поглядів; разом… Разом ми такі різні й такі близькі. Виставка працює як освітній інструмент, який буде корисним для дорослих і дітей.
     Усі учасники семінару отримали корисні матеріали для роботи у своїх колективах, поділилися  власним досвідом. Вдячні організаторам та тьютерам семінару, який обєднав  педагогів з різних куточків Донецької області.