пʼятницю, 27 вересня 2019 р.

Медіаграмотність – must have сучасного українця




Нагадаю, що Краматорська українська гімназія є  учасником проекту з медіаграмотності «Вивчай та розрізняй», який впроваджується з листопада 2018 р. на уроках української мови та літератури, історії, мистецтва  для учнів 8-х, 9-х класів. Реалізують проект Міністерство освіти і науки України у партнерстві з IREX (Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів), МБФ «Академія української преси» і StopFake за підтримки Державного департамента США та Міністерства закордонних справ та справ спідружності націй Великої Британії, відповідно до Протоколу про наміри між МОН України та Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).
Проект спрямовано на здобуття учнями навичок критичного сприйняття інформації, а також інтеграцію медійної грамотності у програму загальної середньої освіти.
Днями відбулася зустріч учасників проекту з  регіональним координатором у м.Краматорську Наталією Запішною. Учителі гімназії Савчук О.А., Сезько Т.А., Жук Т.А.  ділилися успішними історіями впровадження  ідей проекту, першими результатами, ставили задачі на майбутнє.Шановні колеги! ЗАПРОШУЄМО приєднатися  до онлайн-курсу з медіаграмотності  за посиланням https://verified.ed-era.com.

НАВІЩО  ЦЕЙ КУРС?
Як часто Ви перевіряєте  свою стрічку у Facebook та обговорюєте новини з друзями? Ми отримуємо регулярні оновлення та сповіщення звідусіль — месенджери, електронна пошта, медіа. «Бути в курсі» — модно, тож ми намагаємось охопити якомога більше інформації. Однак інформація може бути оманливою та перевантажувати наш мозок. Як ранкова кава бадьорить нас, так критичне мислення допомагає нам бути зосередженими та пильними. Кава стала щоденним ритуалом для багатьох із нас. Таким самим ритуалом повинна стати й медіаграмотність. «Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності» пояснює, як орієнтуватися в інформації довкола та як розпізнавати дезінформацію та пропаганду.
БУДЬМО МЕДІАГРАМОТНИМИ!