середу, 22 травня 2019 р.

ЄВРОПА-ЦЕ Я !


ГІМНАЗИСТИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО 
Всеукраїнсько конкурсу
"Європа - це я!"
19 квітня 2003 р. згідно з Указом Президента України «Про День Європи» «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…»  було встановлено в Україні свято, під назвою День Європи. Це свято в Україні відзначається у третю суботу травня та розуміється як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. В 2019 році День Європи в Україні  відзначався  18 травня
День Європи – щорічне свято миру та єдності в країнах Європейського союзу та Ради Європи. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер. Згодом до святкування Дня Європи залучилися держави – кандидати на вступ в ЄС.
Маючи прагнення інтегруватися в європейське співтовариство, Україна почала відзначати це свято, як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.
От і ми, вирішивши не на словах, а на ділі долучитись до європейських цінностей: учні 1(5)-х та 6(10)-х класів  18 ТРАВНЯ узяли участь у Всеукраїнському   конкурсі під назвою "Європа - це я!"






Мета конкурсу – популяризація  знань про Європу серед учнівської молоді, розвиток дослідницьких здібностей учнів, підвищення інтересу  до ознайомлення з європейськими цінностями, досягненнями та культурою.
Конкурс включав завдання різного рівня. Конкретно з жодним із шкільних предметів питання конкурсу безпосереднього зв'язку не мали. Це - міжпредметний конкурс. Питання мали загальний характер і до жодного з класів не прив'язані, враховувався тільки вік учасника. Питання  були з історії, географії, природознавства, літератури, музики, культури Європи. Гімназисти впоралися із завданнями, а от результати участі ми дізнаємося з годом.