пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

ЧАРІВНИЙ СВІТ КАЗКИ

ЧАРІВНИЙ СВІТ КАЗКИ
ПРО ДРУЖБУ І САМОТНІСТЬ ВІД ЛАТВІЙСЬКИХ АКТОРІВ У КРАМАТОРСЬКУ.
          
    Незвичайний театральний експеримент привезли в Україну латвійські актори. Поціновувачи мистецтва міста Краматорська 7 квітня 2017 р. мали змогу долучитись до світу театральної казки. Я була серед них.
   На сцені грали «Їжачка в тумані» - латвійський музичний спектакль про справжню дружбу за мотивами популярних оповідань і казок відомого письменника Сергія Козлова.
  Чарівний світ мудрого, інтелігентного, проникливого  слова від справжніх латвійських чоловіків полонив з першої хвилини перебування їх на сцені. Відчуття, які переповнювали моє серце, не відразу  склались у слова. «Іжачок в тумані»- казка із мого дитинства. Актори на сцені -  відомі актори  із мого дитинства та юності, чоловіки,  у яких були закохані майже усі жінки.
    Режисером вистави виступив сам актор Мартіньш Вілсонс. Прем'єра вистави відбулася в Ризі і мала величезний успіх. Постановка вийшла яскравою, незвичайною. І саме в цьому проекті вперше разом грають три найулюбленіші латвійські актори - Арніс Лицитис, Івар Калниньш і Мартіньш Вілсонс. Вони, як і раніше, неймовірно популярні і продовжують активно зніматися, грати в театрі і їздити на гастролі. 
  Арніс Ліцітіс- абсолютний рекордсмен Латвії за кількістю зіграних в кіно ролей. Мартіньш Вілсонс - актор унікальної долі і харизми. 
Іварс Калниньш - відомий актор, за кількістю головних і великих ролей помітно випереджає навіть Лицитиса. Відомі фільми і серіали з його участю - «Яблуко в річці», «Театр», «Зимова вишня», «Інспектор Гулл», «Маленькі трагедії», «Не стріляйте в білих лебедів», «Сільва», «Тасс уповноважений заявити» , «Дронго», «Таємниця палацових переворотів», «Таємниця вілли», «Ніч питань», «Торгаші», «За все тобі дякую», «Міський романс», «Гастролери» ...Три абсолютно різних актора, яких об'єднують спільний проект і любов до України. 
  «Їжачок в тумані» - це мудра казка для дорослих, про дружбу та самотність, про стосунки, які ми, дорослі, не завжди встигаємо чи не хочемо помічати, своєчасно оцінити, історія, наповнена роздумами, різними аналогіями, дотепними діалогами, яскравими, мелодійними піснями ... У виставі дуже багато пісень, причому актори акомпанують собі самі.
   Чарівний світ мистецтва у цей вечір об’єднав нас, українців та латвійців.
   Патріотичною піснею було завершено спектакль. Аплодували акторам стоячи.
   Незабутній вечір добіг кінця, а мудре слово  залишиться зі мною назавжди.