понеділок, 17 грудня 2018 р.

ПЕРЕМОГА ГІМНАЗИСТІВ У ІІІ (ОБЛАСНОМУ ) ЕТАПІ ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2018-2019 н.р.


Кілька століть українська нація намагається осмислити феномен появи національного Пророка, зрозуміти глибинні джерела його творчості, долучитися до життєдайних сил його художнього слова. Його твори і дотепер надихають і змушують задуматися над проблемами духовного об’єднання, готовності виборювати свою свободу, осмислення історичного досвіду України як держави.
Проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка сприяє  піднесенню престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищенню рівня загальної мовної культури, вихованню в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю: вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка. Щорічно в Конкурсі беруть участь учні та студенти з числа українців з 20 держав світу. Масовість Конкурсу та активність молоді є показником творчої обдарованості українських дітей.
Традиційно уже багато років поспіль  усі етапи конкурсу проходять на базі Краматорської української гімназії. Урочистості та конкурс проходять у  теплій, творчій атмосфері. Цього року гімназисти у загальну копілку принесли чотири перемоги за результатами участі у ІІІ етапі. Тож вітаємо переможців та їх наставників:
БИЛИМ ОЛЕКСАНДРУ, ученицю 6 класу та її учителя МІЩЕНКО НАТАЛІЮ АНАТОЛІЇВНУ
КАВРАТКУ АНДРІЯ, учня 7 класу, САЄНКО СОФІЮ, ученицю 9 класу та її наставника САВЧУК ІРИНУ ГРИГОРІВНУ
БОКЛАГ ОЛЕСЮ, ученицю 8 класу та СЕЗЬКО ТЕТЯНУ АНАТОЛІЇВНУ
Бажаємо переможцям конкурсу та усім, хто любить, цінує та вивчає рідну мову натхнення, нових творчих успіхів, перемог і незабутніх вражень!