середу, 19 грудня 2018 р.

ВІТАЮ З ДНЕМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

Щорічно 19 грудня відзначається День святого Миколая. Саме з нього і починаються новорічні свята. Діти вірять, що потрібно весь рік добре себе поводити, щоб знайти вранці під подушкою омріяний подарунок. Крім того, це  улюблене свято не тільки для дітей, але і для всієї сім'ї в цілому, адже так приємно бачити щасливе обличчя дитини з самого ранку. 
Тож, чим більше добрих справ ви зробите в День Святого Миколая, тим більше здоров'я вам подарує Чудотворець.Зі святом!

РЕЗУЛЬТАТИ ІІІ (ОБЛАСНОГО) ЕТАПУ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМ.П.ЯЦИКА

І знову  Краматорська українська гімназія  гостинно зустрічає учасників конкурсу знавців української мови та почесних гостей.
16 грудня 2018 року  на базі нашого навчального закладу було проведено ІІІ (обласний) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.








Із вітальним словом до переможців ІІ етапу звернулися Остап Бодик, в.о. ректора Донецького облІППО, кандидат філологічних наук; Тетяна Байдаченко, завідувач відділу української мови та літератури Донецького облІППО, заслужений учитель України; Наталія Капінус, завідувач відділу початкової освіти Донецького облІППО; Надія Швидка, доцент кафедри української мови та літератури ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», кандидат філологічних наук; Вікторія Щербак, директор Краматорської української гімназії.  Усі висловили сподівання на високі досягнення, нові перемоги, на те, що учасники збагачуватимуть українську мови, гідно презентуватимуть її у світі та передадуть у спадок своїм дітям.
Надихнути школярів і студентів на виконання конкурсних завдань допомогли й пісенні та танцювальні номери, підготовлені учнями Краматорської української гімназії.
Традиційно учасники складали власні висловлення: твір-опис калини за репродукцією картини (5 клас), лист до зими (6 клас), інформаційне повідомлення для шкільної газети «Омріяна подорож», твори-роздуми «Значення словників у здобутті освіти» (8 клас), «Про що мріє цифрове покоління українських школярів?» (9 клас), «Хай живе неоднаковість, слава відмінностям!» (10 клас), «Почуття подяки – це не тільки найбільша чеснота, але й мати всіх інших чеснот» (11 клас). Конкурсанти також виконували завдання «Мовного калейдоскопа» з різних розділів мовознавства, редагували словосполучення та речення.
Усі учасники  є переможцями не лише тому, що гідно подолали попередні етапи, а й тому, що  вивчають, люблять та спілкуються  українською.
РЕЗУЛЬТАТИ УЧАСТІ ГІМНАЗИСТІВ У 
ІІІ (ОБЛАСНОМУ) ЕТАПІ КОНКУРСУ
БИЛИМ ОЛЕКСАНДРА ( 6 кл.)   -     І М.
БОКЛАГ ОЛЕСЯ (8 кл.)   -                  І М.
ФІЛЬЧАКОВ ДЕНИС (10 кл.)-           ІІ М.
РЄЄК ЄВГЕНІЙ (11 кл.)-                     І М.
Учителі-наставники:
 МІЩЕНКО НАТАЛІЯ АНАТОЛІЇВНА
 СЕЗЬКО ТЕТЯНА АНАТОЛІЇВНА
 ЯКУШЕНКО ГАЛИНА ЛЕОНІДІВНА
 САВЧУК ІРИНА ГРИГОРІВНА