неділю, 11 лютого 2018 р.

ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ПЕРШОКЛАСНИКА КРАМАТОРСЬКОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ РОЗПОЧАЛА СВОЮ РОБОТУ


10 лютого 2018  року відбулася перша зустріч майбутніх першокласників Краматорської української гімназії, учнів 2018-2019 н.р.Навчальні заняття будуть проходити щосуботи  протягом  лютого-березня у приміщенні ЗОШ № 16.
Перший урок провели учителі початкових класів  Волченко Тетяна Анатоліївна  та Кролівець  Наталія Миколаївна. Діти із задоволенням виконували всі завдання, знайомилися  один із одним та своїми  класними керівниками.
Щербак Вікторія Юріївна, директор гімназії та Сезько  Тетяна Анатоліївна, заступник директора з навчально-виховної роботи познайомили батьків майбутніх першокласників з  особливостями організації навчально-виховного процесу в наступному навчальному році.
Початкова школа закладає стартовий освітній капітал дитини, що визначає успішність навчання на наступних рівнях. Зміст початкової освіти з 1 вересня 2018 р. буде  вирізнятися міжпредметною інтеграцією і практичною спрямованістю. Це дасть змогу краще врахувати характерну особливість молодших школярів – цілісність сприймання і пізнання навколишньої дійсності. А головне – запобігти їхньому перевантаженню.Для забезпечення практичної спрямованості навчання пропонуються інтегровані заняття, практична робота, міні-дослідження, екскурсії, навчальні проекти, зокрема екологічні і соціокультурні акції.
 Педагоги запевнили, що гімназія –2018 буде місцем, куди діти прийдуть не лише за знаннями, тут будуть навчати, як ними користуватися, як їх шукати, як критично переосмислювати, як відрізнити добро від зла, формувати основні загальнолюдські цінності. Бо  саме  система цінностей дозволить виробити ставлення до  різних ситуацій, подій та інформації.
         1вересня 2018 року всі першокласники України прийдуть у Нову українську школу та навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Ключовими особами реформи середньої освіти є вчителі, які мають реалізувати зміни – кожен у власному класі.
        Педагоги  гімназії –висококваліфіковані спеціалісти, активні, креативні, мудрі особистості, які готові поділитися своїм досвідом  й  уміннями, скеровані у майбутнє, з нетерпінням чекають на зустріч із дітьми, готові відкрити їм своє серце.




КРАМАТОРСЬКА УКРАЇНСЬКА ГІМНАЗІЯ КРАМАТОРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
Адреса: вул. Архангельська, 11, м. Краматорськ, 84306, Україна
Тел.: +38 0953527603
E-mail: kug.the.best@gmail.com












10 ПРАКТИЧНИХ ПОРАД, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ БУТИ УСПІШНИМИ БАТЬКАМИ ПЕРШОКЛАСНИКА
1. Не відмовляйтеся від  можливочті  провести  першокласника до школи.
Прагніть максимально використовувати ранковий час для корисного взаємного спілкування.
2. У кожної  дитини  має бути свій  особистий простір.
Якщо у дитини немає своєї кімнати, потрібно організувати робоче місце - письмовий стіл, де вона буде займатися своєю серйозною справою - вчитися.
3. Окремої уваги заслуговує режим дня.
Важливо правильно розподілити часдля  навчання і відпочинку, оскільки головною причиною проблем з навчанням і поведінкою є підвищена стомлюваність, неможливість тривалої концентрації уваги.
4. Гра
Подбайте про збереження різноманіття, радості та гри. У першокласника має залишатися досить часу для ігрових занять
5. Підтримайте першокласника в його бажанні добитися успіху.
У кожній роботі обов'язково знайдіть, за що можна було б його похвалити. Нехай дитина відчує задоволення від навчання, захоплення від відчуття успіху.
6. Обговоріть з дитиною ті правила і норми, з якими він зустрінеться в школі.
Поясніть їх необхідність і доцільність
7. Спілкуйтесь!
Батьки повинні  знати, що відбувається у школі.
8. Не треба ставити ніяких умов.
Це привчає дитину займатися тільки заради чогось. Бажання вчитися повинно постійно залишатися її нагальною потребою. Вчення зі страху бути покараним призводить до того, що в дитини виробляється відраза до навчання та школи.
9. Розвиток мови, грамотності, уяви безпосередньо залежить від насиченості мовного середовища дитини. Допомогти зробити її такою можливо за допомогою книг або хорошого дитячого аудіо.
Не соромтеся звертатися за порадою, якщо потребуєте допомоги учителя, психолога логопеда.
10. Для розвитку особистості дитини дуже важливо, щоб вона виконувала якісь домашні доручення. При всій необхідності звикання дітей до нової життєвої ситуації не можна звільняти їх від додаткових обов'язків.
               МИ ЧЕКАЄМО НА ВАС У СТІНАХ ГІМНАЗІЇ