неділю, 8 травня 2022 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МАТЕРІ


 

Мама,  матуся, мамуня, мамунця, мамця, ненька.  Мама рідненька, доброзичлива, промениста, сучасна, стильна, чарівна, енергійна, чудова, витончена,  а ще турботлива й бойова, ніжна й наполеглива, мудра й відчайдушна, витончена  та неймовірно сильна та  любляча.

День матері — це міжнародне свято на честь мами, материнства, материнських зв’язків та впливу матерів у суспільстві. В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сімейного вогнища, яка грає величезну роль у вихованні дітей та їхньому майбутньому. Саме мама прищеплює дитині любов до рідної землі. Тож це прекрасний день для того, аби привітати найріднішу людину, сказати теплі слова.

Сьогодні хочу перш за все низько вклонитися усім мамам, які виховали своїх синів та доньок так, щоб вони пішли не вагаючись захищати свою Батьківщину. Усім Мамам України слава! Ви – берегині, захисниці, охоронниці  добра, милосердя, турботи, безмежної любові.

Низько вклоняємось Вам, Мамо, за терпіння, витримку, дивовижну мудрість і мужність, з якими Ви, долаючи нинішні негаразди, зберігаєте віру у завтрашній кращий день для своїх рідних і близьких, для нашої країни. Тож здоров'я Вам, тепла та миру. Усіх, хто носить почесне імя – МАМА, вітаю з Днем матері.

 

8 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Сьогодні  74-й день  війни.  Сьогодні  День пам’яті та примирення (8 травня) та  наближається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня). Ми вшановуємо подвиг нашого народу, який зробив вагомий внесок у перемогу над нацизмом. Його мужність, відвага і хоробрість ніколи не будуть забуті.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська росія, яка  знищує мій народ, посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває  74-й день. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил, єдність українського народу є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

Жодна країна не може претендувати на визнання власної виняткової ролі у перемозі над нацизмом. Перемога – плід титанічних зусиль десятків держав та сотень народів. Так само неприпустимими є спроби прикриватися моральним авторитетом переможця у Другій світовій для ведення агресивної політики у наш час.

День пам'яті і примирення. Міжнародна подія, яка несе у собі глибокий символізм. На жаль, ворог знову прийшов на територію України, а тому ми взяли до рук зброю, щоб захищати себе і своїх рідних. Однак віримо, що зовсім скоро нас чекає нова перемога. А наразі варто згадати в молитві тих, хто загинув в період 1939-1945 років.