неділю, 3 березня 2019 р.

І ЗНОВУ ПРИЙШЛА ВОНА


ПЕРШІ КРОКИ НА МІСЯЦЬ.КРАМАТОРСЬКА УКРАЇНСЬКА ГІМНАЗІЯ


2 березня 2019 року на базі ХНЕУ ім. С. Кузнеця у м. Харкові пройшов відбірковий турнір з FIRST LEGO League сезону 2018 – 2019 «Вперед на орбіту».
У відбірковому турнірі брали участь понад 300 учасників у складі 34 команд з навчальних закладів Донецької, Запорозької, Харківської та Полтавської областей.
У цьому сезоні команда LEGO CALAXY Краматорської української гімназії у складі Бобулича Ігора, Борщевицького Ростислава, Грабара Богдана, Карватського Микити, Київського Артема, Леонова Дмитра, Леонова Олександра, Масалітіної Ангеліни вперше взяла участь у такому змаганні. У категорії «Проект» наша команда посіла ІІ м.
Для майбутніх довгострокових космічних польотів учасники команди запропонували проект з вирощування мікроводорості спіруліни, яка є цінним джерелом амінокислот, білків та вітамінів. З сировини, отриманої в результаті вирощування водорості, вони вирішили за допомогою 3D-принтера виготовляти продукти харчування.
Гімназисти продемонстрували  глибокі  знання, командний дух, проявили волю до перемоги. І хоча вони лише роблять перші кроки, щоб досягти Космосу, цей поступ впевнений та обов’язково приведе їх до перемоги.
Бажаємо  членам команди та їх керівнику Грузіній Наталії Вікторівні натхнення та творчих злетів, наполегливої праці та перемог. І хто знає, можливо, уже зовсім скоро гімназисти вийдуть у відкритий Космос!