вівторок, 27 лютого 2018 р.

Non multa, sed multum


Не багатьма словами, але багато за змістом



Розумні кажуть менше, ніж роблять. Дивно, але багато «мудрують» саме дурні люди, які насправді мало в чому розбираються, а якщо щось знають, то поверхово. Чому розумні говорять мало? Тому що вони люблять слухати, адже від інших вони дізнаються масу корисної інформації, яка й робить їх розумнішими. Не бійтеся здатися небагатослівними. Не бійтеся ставити запитання. Усе  знають лише дурні. Решта навчаються і пізнають світ через інформацію від оточуючих.
Розумним людям відомо безліч речей, якими вони не займаються в житті, на яких вони не спеціалізуються. Обдарованість такої людини не в його інтелектуальних здібностях, а інтерес до навколишнього світу й оточуючим людям, від яких вони  й черпають основну масу інформації і знань.
Розумні люди легко поєднують будинок, роботу, особисті інтереси. Вони легко жонглюють цим набором куль, кожен з яких знаходиться на відстані від іншого. Баланс настільки вивірено і зважено, що в результаті людина примудряється не тільки досягати успіху в усіх напрямках, але ще й отримувати задоволення від кожного з них.
Актуальна інформація підживлює мозок розумних людей, внаслідок чого вони регулярно відстежують новини у соціальних мережах. Там вони стежать за настроями в суспільстві й світовими трендами, а також ще за тим, що є корисним для розвитку їх особистості.
Навіть, коли в житті розумної людини все йде не так, як вона планувала, бо доля й  життя в цілому люблять вносити свої корективи. Вони не будуть вмирати від безвиходдя, бо з кожної ситуації їх мозок підкаже вихід. Вони подолають перешкоду. Просто зараз не вийшло, але можна ж спробувати пізніше - з новими силами та ідеями.
Коли людина знає, що вона  найрозумніша в кімнаті - вона не буде це доводити. Доводять закомплексовані люди, розумні не мають жодних комплексів, не піднімаються на чужому тлі. Просто констатують факт своєї інтелектуальності для себе і про себе. Але якщо вони побачать, що можуть когось підтягнути до свого рівня, то зроблять для цього все можливе, не пошкодувавши часу й сил. Безкоштовно. Без прохань. Просто для власного задоволення.
Розумний керівник буде робити все для того, щоб його співробітники розвивалися й росли. Він розкриє їх, зробить більш товариськими й популярними. Ці люди не будуть загрозою для нього самого, вони стануть однодумцями, з якими буде легше досягти успіху.