пʼятницю, 20 січня 2017 р.

День Соборності України

    День Собо́рності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. Століттями розірваний український народ визволився з неволі — Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна — з Австро-Угорської імперій — і возз'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.Акт возз'єднання, злуки двох Україн був радше символічним знаком прагнення єдності.

  Напередодні цього дня у Краматорській українській гімназії традиційно починаємо ранок із  флешмобу «Ланцюг Єднання». Сьогодні учні гімназії символічно  обєднались  жовто-блакитними стрічками у холі закладу. Пролунав гімн України та гімназії.
    На концерті до Дня Соборності України та вшанування пам’яті Героїв Крут були присутні  найдорожчі гості- воїни АТО.
     Ми живемо в непростий час, який вимагає від нас не забувати, хто ми є, де наше коріння, якою була історія нашого народу, не забувати кращих синів і доньок України, які відстоювали нашу незалежність у різні часи, боронили наші кордони, були і є серцем та розумом  нашої держави.
      У Краматорській українській гімназії виховують справжніх патріотів – гідних нащадків славних воїнів. Гімназійна команда «Торські соколи» є переможцем міського етапу творчого конкурсу «Ватра» дитячої військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У подарунок для  присутніх пролунала патріотична композиція від гідних нащадків козацької слави.  Чарівні пісні у виконанні учнів гімназії Осмоловської Елеонори, Фільчакова Дениса, керівника  театру-студії «Світанок» Котуманової Ірини Артурівни, вірш-присвята учителя історії Савчука Олега Анатолійовича, запальні танці  гімназистів  символічно з’єднали наші серця  від Заходу до Сходу в єдиному пориві злагоди й поступу.



     











Наостанок учні вручили воїнам АТО маленькі подарунки, зроблені руками гімназистів. Хай вони будуть справжніми оберегами, адже  вони  наповнені   любов’ю, повагою і молитвою.