четвер, 28 лютого 2019 р.

"СВІТОВЕ КАФЕ" У СТІНАХ ГІМНАЗІЇ



27 лютого 2019 року  на базі Краматорської української гімназії представники методичних служб та керівники предметно-методичних комісій учителів української мови та літератури Донецької області спілкувалися у світовому кафе «Центр усесвіту – Дитина».
Захід  було проведено  відділом української мови та літератури Донецького облІППО у форматі креативних ідей – «світове кафе».
Учасників заходу привітала радник голови Донецької облдержадміністрації Лук’янчук Т.О. Завідувач відділу української мови та літератури Донецького облІППО, Байдаченко Т.С. розповіла про здобутки та перспективи Донеччини,презентувала учасникам світового кафе «меню».
«Шеф-кухарями» заходу стали Сітькова І.М., учитель Часовоярської ЗОШ І-ІІІ ступенів №15 Бахмутської районної ради; Дєлєскє С.В., учитель Слов’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8 Слов’янської міської ради; Донченко Т.Л., завідувач ММК управління освіти Бахмутської міської ради; Сухар Г.Ф., методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Донецького обласного ІППО; Сезько Т.А., заступник директора Краматорської української гімназії, учитель української мови та літератури; 
Войтенко І.М., учитель Сонячної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Волноваської районної ради. Сезько Т.А представила досвід роботи філологів Донецької області щодо  використання ефективних форм роботи по виявленню, розвитку та підтримки обдарувань. Із любов’ю та майстерністю під керівництвом досвідчених «господарок» педагоги «приготували» відомі українські страви: млинці («Через мотивацію до особистісно зорієнтованого уроку»), борщ («Інноваційні технології в реалізації принципу дитиноцентризму»), вареники («Новій школі – новий учитель»), сирники з родзинками («Інклюзивне навчання крізь призму філолога»), голубці («Робота з філологічно обдарованими учнями в Новій українській школі»), пляцок «Дива» («Дистанційна освіта кожному»). Формат світового кафе дозволив учасникам рухатися між столами та зробити внесок від кожного міста, району чи ОТГ у приготування всіх «страв». Результатом стали представлені під час «дегустації» змістовні, яскраві, оригінальні колажі, що презентували досвід області у світлі проблеми заходу.
Участь у заході дала можливість обмінятися досвідом, збагатитися, обєднатися з однодумцями та спланувати  свій поступ уперед.