пʼятниця, 28 серпня 2015 р.

Участь у Конгресі освітян Донеччини -2015

           Основною ідеєю альбому реалізованих ідей  «Тільки творчо, інакше навіщо..»  є збереження  та передача інформації про проведені засідання педагогічної ради педагогів Краматорської української гімназії.
Значна роль у процесі впровадження досягнень науки та передового досвіду належить саме їй. У залежності від мети та часу проведення  вона  виконує  ряд важливих завдань: поглиблення знань учителів про суть нової педагогічної ідеї, передового досвіду; аналіз стану роботи гімназії щодо впровадження ідеї у практику; розробка завдань колективу; аналіз і підбиття підсумків роботи над проблемною темою тощо. Сучасна освіта неможлива без упровадження інноваційних форм і методів, які роблять педагогічний процес більш якісним, а, отже, і більш продуктивним.
              За допомогою особливих візуальних прийомів і спеціального декору, з використанням різноманітних технік скрапбукінгу намагалася передати творчу атмосферу, яка панує у креативному колективі гімназії.
            Керівництво та педагогічний колектив Краматорської української гімназії як закладу нового типу перебуває у творчому пошуку оригінальних нестандартних рішень різноманітних педагогічних проблем. Науково-методична проблема, над якою працюємо: «Творче спрямування інноваційної діяльності педагогічного колективу на всебічний розвиток особистості учнів та зростання професійної майстерності вчителя».

             Переконані, що результати діяльності гімназії щодо реалізації науково-методичної проблеми у значній мірі залежать  від позиції самих учителів, від їхнього ставлення до нового, бажання його впроваджувати. Ось чому такою важливою  ланкою  роботи  вважаємо створення  творчої  атмосфери, виховання  у вчителів смак до теорії, повагу до досвіду інших, прагнення до безперервного поповнення своїх знань. Тільки в поєднанні постійної самоосвіти та тактовного внутрішньогімназійного контролю, педагогічні ідеї та досвід, які йдуть ніби іззовні, можуть стати внутрішнім досягненням учителя, а їх реалізація перетвориться на його потребу.

  СЕЗЬКО ТЕТЯНА АНАТОЛІЇВНА,
заступник директора
 з навчально-виховної роботи Краматорської української гімназії,
 учитель української мови та літератури
 вищої кваліфікаційної категорії,
 з педагогічним званням «старший учитель».


Немає коментарів:

Дописати коментар