вівторок, 1 червня 2021 р.

ПЕРЕМОГА ГІМНАЗИСТІВ У КОНКУРСІ ВІДГУКІВ НА УКРАЇНСЬКІ КНИЖКИ "ЧИТАЙ-ПИШИ"

 


Вже третій рік поспіль школярі й школярки Донецької, Луганської, а з минулого року і Харківської областей беруть участь у конкурсі відгуків на українські книжки «Читай-пиши»

Конкурс заснували Благодійний фонд Сергія Жадана та простір дитячого читання BaraBooka, з 2020 його співорганізатором є Український Інститут книги, а з 2021 — і видавництво Vivat. Постійні партнери — фонди Ukraine Charity i Razom for Ukraine та агенція Bagels & Letters.

Журі конкурсу: Сергій Жадан, Андрій Курков, Ганна Улюра, Ірина Славінська, Анастасія Музиченко, Ярослав Підгора-Гвяздовський, Таня Стус, Галина Ткачук, Маша Сердюк.

Цей проєкт, говорять організатори, орієнтований у майбутнє. «Чим важливі освітні та творчі конкурси? Тим, що вони, так чи інакше, стосуються майбутнього. Майбутнє не починається завтра. Воно формується сьогодні. Зокрема — освіченістю й креативністю наших дітей», — переконаний письменник Сергій Жадан.

Щоб узяти участь у конкурсі, треба було прочитати книжку українського автора або авторки, обговорити її з друзями або просто добре подумати і — зробити на нею рецензію або відеопрезентацію.

Кожного року наши гімназисти посідають призові місця. Цей рік не виключення. Вітаємо переможців конкурсу «Читай –Пиши-2021» у номінації «Текстові рецензії» - Бобулича Ігора, учня 10-б класу та його наставника Сезько Тетяну Анатоліївну та Романенко Анастасію, ученицю 10-а класу, яка посіла призове місце у номінації «Відеорецензія»

Призовий фонд конкурсу влаштовано таким чином, щоб задовольнити різні дитячі бажання. По-перше, усі 12 переможців і переможиць приїдуть улітку до Харкова, де зможуть не лише розважитися, а й побачити як працює велика ІТ-компанія, друкарня та ЛітМузей. По-друге, подарунки за різні місця — корисні гаджети: планшети, комплекти для відеоблогерів та смарт-годинники. І, звичайно, — книжкові сертифікати, які дозволять обрати й отримати хорошу добірку видань. Цього року «книжковий партнер» і співорганізатор — видавництво Vivat. Нарешті, найцікавіші роботи будуть опубліковані на сайті BaraBooka та в журналі Однокласник.

Читайте й пишіть свої рецензії на книжки українських авторів.Як відомо, діти, які читають, стануть дорослими, які думають.

Немає коментарів:

Дописати коментар